Αποκωδικοποίηση μηνυμάτων ενός λαού που παλεύει για επιβίωση

dna
Είναι πλέον κοινή διαπίστωση ότι το πολιτικό σύστημα βρίσκεται υπό κατάρρευση. Τα πολιτικά κόμματα που ιδρύθηκαν για να υπερασπίζονται τα δίκαια του λαού αδυνατούν πλέον να αντιληφτούν τις αγωνίες, τα οράματα, τις προσδοκίες του.
Ένας λαός ο οποίος για πρώτη φορά ενωμένος αντιδρά και διαδηλώνει απέναντι σε κάθε τι που θυμίζει πελατειακές μικροπολιτικές πρακτικές.
Η κοινωνία αποζητά την αλλαγή δεν της αρκεί μια αλλαγή της κυβέρνησης επιζητά την υπέρβαση και την μεταμόρφωση όλου του πολιτικού σκηνικού. Αυτός είναι και ο λόγος που όλα τα κόμματα τόσο της αριστεράς, όσο και της δεξιάς αλλά και του κέντρου προγραμματίζουν συνέδρια τα οποία στην ουσία είναι υπαρξιακά, όποιος μπορέσει να αποκωδικοποιήσει τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες θα είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού για την επόμενη δεκαετία.


Ο λαός δηλαδή εμείς βρισκόσαστε μπροστά σε ιστορικές αποφάσεις που μας καθιστούν υπόλογους για το τι θα παραδώσουμε στην επόμενη γενιά με γνώμονα βέβαια του τι παραλάβαμε από την προηγούμενη. Τα μηνύματα του στέλνουμε προς όλα τα κόμματα πρέπει να είναι ξεκάθαρα έτσι ώστε να μην παρερμηνευθούν και οδηγηθούμε σε αδιέξοδα και πισωγυρίσματα.
Η αδράνεια μας η οποία δυστυχώς συντηρούσε το φθαρμένο πολιτικό σύστημα είναι παρελθόν, ο λαός ενωμένος αντιδρά δυναμικά όχι βεβαία για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά πρωτίστως για λόγους επιβίωσης.
Κανείς δεν δικαιολογείται να πει δεν ήξερα δεν κατάλαβα.
Η οικονομική , κοινωνική κρίση είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να αλλάξουμε, να αλλάξουμε πολιτικές νοοτροπίες καθημερινότητα, όχι με άναρθρες κραυγές αλλά με πρόγραμμα και όραμα για το αύριο, αφού είναι πλέον υπαρκτός ο κίνδυνος, στο μέλλον να μας κυνηγούν τα φαντάσματα, ακόμα μιας χαμένης ζωής.
Η Ελλάδα χρειάζεται εθνική συνεννόηση για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της περήφανη και δυνατή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s