Η ΧΡΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

ntemos

Πριν μερικές μέρες είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στην πόλη μας έναν έλληνα που μεγαλούργησε στο εξωτερικό, τον δρ. Νίκο Ντέμο. Ο δρ. Ντέμος αφού μελέτησε σε βάθος την πορεία του Ελληνισμού στην Ιστορία, συνέγραψε το βιβλίο «1071 Στρατηγικές ήττες και Συρρίκνωση του Ελληνισμού».

Κατά την παρουσίαση  του βιβλίου στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου ο συγγραφέας ανέλυσε  το κοινωνικό, πολιτικό, γεωοικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον κάτω από το οποίο διεξήχθησαν τέσσερις μάχες οι οποίες  είχαν δυσάρεστη κατάληξη με τραγικές συνέπειες για τον Ελληνισμό.

Πρόκειται για τις μάχες Ιαρμουχά-636, Μαντζικερτ-1071, Μυριοκέφαλον-1176, κατάληψη Κωνσταντινούπολης 1204.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πως θα μπορούσε να ήταν ο σημερινός κόσμος αν οι ανωτέρω μάχες είχαν επιτυχή κατάληξη για τον Ελληνισμό, απλά φανταστείτε ότι νίκη των Ελλήνων στο Ιαρμουχά  θα σήμαινε, ότι η μουσουλμανική θρησκεία θα περιορίζονταν στην αραβική χερσόνησο.

Ο συγγραφέας θεωρεί ότι η ιστορία ακολουθεί κυκλικές εναλλαγές και προδιαγράφει ανοδική πορεία του έθνους. Σε αυτό το κόσμο βέβαια, τίποτε δεν χαρίζεται όλα κατακτιούνται με αγώνες και μάχες οι οποίες πλέον είναι οικονομικές.  Βρισκόμαστε στο επίκεντρο ενός παγκόσμιου οικονομικού πολέμου του οποίου πρέπει να έχουμε άριστη γνώση όλων των πτυχών-παραμέτρων, διότι  διαφορετικά κινδυνεύουμε να γίνουμε εφιάλτες εν αγνοία μας.

Η Ελληνική ψυχή έχει λύσεις, ελληνικές, αρκεί να ψάξουμε βαθιά μέσα μας χωρίς ταυτόχρονα να ξεχνάμε τη χρυσή εφεδρεία . Τον απόδημο ελληνισμό που διαπρέπει απανταχού στη γη.

Πράγματι η ιστορία μας διδάσκει. Ποια μπορεί να ήταν η μοίρα της Ελλάδας εάν ο Καποδίστριας ερχόμενος από την Ελβετία ολοκλήρωνε το έργο του ή ποια θα ήταν η μοίρα της Ελλάδας, εάν το υπό κατάρρευση πολιτικό σύστημα στις αρχές του 20ου αιώνα δεν καλούσε τον Βενιζέλο από την οθωμανική Κρήτη.

Μήπως ήρθε πάλι η ώρα το σημερινό πολιτικό σύστημα να στραφεί για άλλη μια φορά στον απόδημο ελληνισμό τα δικά μας παιδιά που πραγματικά αγαπούν την Ελλάδα αλλά έχουν και την γνώση και την πείρα να δώσουν νικηφόρες μάχες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s