ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗ

ethel

Ο εθελοντισμός είναι μια δραστηριότητα που οι ρίζες της χάνονται στα βάθη της ιστορίας αφού ανέκαθεν αποτελούσε βήμα ελεύθερης έκφρασης, αλτρουισμού και πολιτισμού. Στην κοινωνία μας τοπική και ευρύτερη αυτή η τεράστια δεξαμενή ενέργειας και προσφοράς παραμένει ανεκμετάλλευτη ή έχει πλημμελώς αγκαλιαστεί από τις πολιτικές αρχές.

Δεν θα μιλήσω για τα θετικά αποτελέσματα του εθελοντισμού και το μέγεθος της προσφοράς του στην κοινωνία μας.

Ο εθελοντισμός είναι μια μορφή κοινωνικής συμπεριφοράς που αποτελεί έκφραση αμοιβαιότητας και ενδιαφέροντος του ατόμου για την κοινωνία καθώς αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στον ατομικισμό. Στην ουσία ο εθελοντισμός είναι μια βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού κατεστημένου αφού τα ενεργά μέλη μιας κοινωνίας μπορεί να αποτελέσουν το αντίπαλο δέος. Οι νέοι συνειδητοί πολίτες που κοινωνικοποιούνται με τις αρχές του εθελοντισμού και της προσφοράς είναι η απάντηση στην οικονομική και κοινωνική κρίση απέναντι σε στελέχη κομμάτων που προήλθαν μέσω κομματικών σωλήνων και υπόγειων συνδιαλλαγών.

Η κάθαρση του πολιτικού συστήματος μπορεί να προέλθει από τον εθελοντισμό ο οποίος πρέπει να στηριχθεί ουσιαστικά από την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τους κατά τόπου πνευματικούς ανθρώπους.

Η ενότητα και η συνεργασία όλων, πολιτών και φορέων είναι επιτακτική, τα προβλήματα λόγω της κρίσης πρέπει να αντιμετωπιστούν χωρίς καθυστερήσεις και υστεροβουλίες. O εθελοντισμός έχει τεράστιες δυνατότητες και πρέπει να αξιοποιηθεί σε όλες τις εκφάνσεις του.

 

Σιώνης Τάσος

μέλος δημοτικής παράταξης

Εν εργω

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s