ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ Ή ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

ds1

Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Έδεσσας, παρουσιάστηκε προς έγκριση  το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων. Το σχέδιο ουσιαστικά  αναλύει την υφιστάμενη κατάσταση και θέτει τους στόχους για το 2020.

Το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα συμφώνησε, ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι πρέπει να υπάρξει ενεργή συμμετοχή αλλά και ενημέρωση των πολιτών για τα πράσινα σημεία, την κομποστοποίηση, την ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση, και άλλες καινοτόμες ιδέες.

Οξύμωρο αποτελεί το γεγονός ότι ενώ επιθυμείται η ενεργή συμμετοχή των πολιτών (οι οποίοι κατά καιρούς κατηγορηθήκαν για την πλημμελή συμμέτοχη τους στο υφιστάμενο πρόγραμμα ανακύκλωσης)  δεν επιθυμείται η ουσιαστική συμμετοχή τους στην κατάθεση προτάσεων, αφού η δημόσια διαβούλευση έγινε μια ώρα πριν ψηφισθεί το σχέδιο χωρίς ουσιαστική δυνατότητα παρέμβασης και τροποποίησης.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο Δήμο Πέλλας  αντίστοιχο προσχέδιο δόθηκε στη δημοσιότητα, ενώ κάθε πολίτης μπορεί να αποστείλει ηλεκτρονικά τις παρατηρήσεις του έτσι ώστε να διαμορφωθεί το τελικό σχέδιο.

 

 

  ΣΙΩΝΗΣ ΤΑΣΟΣ

Μέλος δημοτικής παράταξης

Εν εργω

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s