Η Κίνηση Νέων Έδεσσας και το 2ο ΓΕΛ δείχνουν το δρόμο στο προσφυγικό

pros

Το προσφυγικό πρόβλημα αγγίζει πλέον την τοπική κοινωνίας μας, δημιουργώντας αναταράξεις σε κοινωνικό, οικονομικό, ηθικό, ιδεολογικό, και ανθρωπιστικό επίπεδο.

Οι εξελίξεις μας προβληματίζουν ενώ η οικονομική κρίση, η αβεβαιότητα και ο φόβος μας οδηγούν σε προβληματικές συμπεριφορές.

Αν και η  καρδία μας έχει σκληρύνει, έχει χάσει την παιδική της αθωότητα και προδιάθεση για ελευθερία, ισότητα, αλληλεγγύη, οι νέοι συμπολίτες μας, τα παιδιά μας, η συνέχεια μας, (βιολογική και πνευματική) έρχονται να μας θυμίσουν αξίες και αρχές που η συνήθεια, η μιζέρια, η σκληρή πραγματικότητα μας έκανε να τις λησμονήσουμε.

Οι νέοι μας δεν ακολουθούν το δρόμο «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», αλλά οργανώνουν εθελοντικές ομάδες προκειμένου να προσφέρουν στον ΑΝΘΡΩΠΟ,  που υποφέρει και βασανίζεται από τα κέντρα εξουσίας που παίζουν γεωπολιτικά και οικονομικά παιχνίδια στις ζωές μας.

Οι νέοι μας δεν βλέπουν εχθρούς, τζιχαντιστές, μετανάστες ή πρόσφυγες αλλά μόνο ανθρώπους. Ας ακολουθήσουμε λοιπόν τους νέους και ας εστιάσουμε στο πρόσωπο του συνανθρώπου μας παραμερίζοντας τις φοβίες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s