η σιωπη του ρωμηου αρθρο του θεοφιλου παπαδοπουλου στις eikonografies.com

papΣιωπηρή, μα τόσο κατηγορηματική είναι ταυτόχρονα η ρωμαίικη μαρτυρία. Το 1562 οι Φράγκοι σκόπιμα διαστρέβλωσαν την ιστορική ονομασία των Ρωμηών, μετονομάζοντας αυθαίρετα τους αυτοκρατορικούς προγόνους μας από Ρωμηούς σε «Βυζαντινούς».

Εκμεταλλεύτηκαν τη δεινή θέση της τουρκικής σκλαβιάς μας προκειμένου να μας παραχαράξουν και να καπηλευτούν εκείνοι (οι Φράγκοι) τα ρωμαίικα Μεγαλοκωνσταντινικά μας πρωτοτόκια. Άκουγαν οι Δυτικοί τη λέξη «Ρωμηός», «Ρωμανία» και δαιμονίζονταν. Όσο υπήρχε έστω και ζωντανή θύμηση των Ρωμηών σε έμψυχα όντα, ήξεραν ότι καμιά «Αγία Ρωμαϊκή αυτοκρατορία του γερμανικού έθνους» δεν θα μπορούσε να υποκαταστήσει κλεψίτυπα την αυθεντικά ρωμαίικη Ρωμανία, τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Έτσι πλαστογράφησαν στα Πανεπιστήμιά τους την ονομασία «Ρωμηός», μετατρέποντάς τη σε «Βυζαντινός». Το ίδιο έκαναν και με τη λέξη «Ρωμανία» που την παράφρασαν σε «Βυζαντινή Αυτοκρατορία», συκοφαντώντας αναίσχυντα την ίδαι στιγμή την ιστορική διαδρομή της Ρωμανίας και δυσφημίζοντας το πρόσωπο του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Οι υπάρχοντες τότε Ρωμηοί ήταν σκλάβοι στους Τούρκους κι αν ποτέ ελευθερώνονταν, δεν θα κατόρθωναν να ανασυστήσουν τη Ρωμανία, αφού σύμφωνα με την κοσμικά επικρατούσα δυτική ιστοριογραφία, ουδέποτε υπήρξε Ρωμανία (μόνο «Βυζάντιο), ουδέποτε υπήρξαν Ρωμηοί (μόνο «Βυζαντινοί) κι έτσι οι σύγχρονοι αυτοαποκαλούμενοι Ρωμηοί θα έμοιαζαν αποκομμένοι από το παρελθόν και λαός χωρίς ιστορικό υπόβαθρο.

Μετονόμασαν τους Ρωμηούς παππούδες μας σε «Βυζαντινούς», τους Ρωμηούς πατεράδες μας σε «Γραικούς Έλληνες», τη Ρούμελη (Ρουμ – ιλί – χώρα Ρωμηών) σε Στερεά Ελλάδα, τα σιωπηρά αποτυπώματα όμως της γνήσιας ρωμαίικης ψυχής μας πάντα θα ομολογούν τη μεγάλη κρυφή ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι «Βυζαντινοί» ανέκαθεν αυτοπροσδιορίζονταν ως Ρωμηοί, ονόμαζαν το κράτος τους επισήμως Ρωμανία (λαϊκά Ρωμαίικο), το δε Γένος-Έθνος τους το ονόμαζαν Ρωμηοσύνη. Οι τουρκοκρατούμενοι παππούδες μας λέγονταν κι αυτοί Ρωμηοί. Οι Νεοέλληνες πατεράδες μας θυμόντουσαν πως αληθινά ήταν Ρωμηοί κι εμείς είμαστε, ονομαζόμαστε και απαιτούμε όλοι να μας αποκαλούν ΡΩΜΗΟΥΣ!!

Παπαδόπουλος Θεόφιλος
δάσκαλος, Έδεσσα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s