Οι Καταρράκτες να δοθούν στους εργαζόμενους, σωσίβιο σωτηρίας στο Δήμο

Γράψαμε, ξαναγράψαμε στην, εφημερίδα, βγήκαμε στους δρόμους, στα καφενεία και ενημερώσαμε τους πολίτες, χτυπήσαμε τις καμπάνες του κινδύνου και στείλαμε τα δυσάρεστα χαμπέρια στους υπεύθυνους άρχοντες της πόλης και φωνάξαμε με πόνο ψυχής: Ξυπνήστε Εδεσσαίοι! Το κέντρο Καταρράκτες, η επώνυμη Τουριστική πνίγεται στα χρέη, όπου να ναι βουλιάζει, χάνεται και κλείνει. Όλα αυτά ειπώθηκαν, «σε ώτα μη ακουόντων» κανενός δημοτικού συμβούλου το αυτί δεν ίδρωσε, αδιάφορα και ατάραχα αντικρίζοντας το τραγικό ναυάγιο. Ο θλιβερός απολογισμός από την καταστροφική θύελλα μας άφησε δυσβάστακτα χρέη και δέκα εννιά κατεστραμμένους και απελπισμένους.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο αγκάλιασαν το απροστάτευτο προσωπικό των καταρρακτών με συμπάθεια και με πολλές υποσχέσεις. Τους έταξαν δουλεία και στέγη ασφαλείας στον Δήμο. Έδειξαν συμπονετική και ανθρώπινη κατανόηση.

Στην συνεδρίαση, 30 Ιανουαρίου του Δημοτικού συμβουλίου ακούστηκε μια φωνή αλήθειας, μια διαμαρτυρία συμβιβασμού, μια κραυγή σωτηρίας, μια υπεύθυνη, η μόνη πρόταση του επικεφαλής του συνδυασμού ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ του Αντώνη Ρυσάφη. «Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς ο Δήμος σήμερα έχει απλήρωτους εφτά μήνες τους εργαζόμενους της ΔΗΚΕΔΕ, και δεν ξέρουμε που αλλού χρωστάει ακόμα. Κι αναρωτιόμαστε με συλλογισμό ευθύνης από που θα βρει ο Δήμος χρήματα να πληρώσει αυτούς τους δέκα εννέα προσκολλημένους; Για αυτό υποβάλλω ια λογική πρόταση: Μη βιαστούμε να πάρουμε απόφαση για την πρόσληψη τους. Γιατί αλλιώς θα οδηγήσουμε τον Δήμο Έδεσσας σε χρεοκοπία, σε ολοκληρωτική καταστροφή.»

Μπροστά σε αυτό το σκοτεινό αδιέξοδο υπάρχει μια και μοναδική πρόταση σωτηρίας: Να δοθεί το κέντρο Καταρράκτες για επαγγελματική χρήση , στους εργαζόμενους με κάποιες ευκολίες και ευνοϊκούς  όρους και ταυτόχρονα να πετύχουμε την σωτηρία και της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου. Το χρωστάμε στην Πόλη, το χρωστάμε στα παιδιά μας. Το χρωστάμε στους πολίτες. Εν κατακλείδι σήμερα οι εργαζόμενοι που ίδρωσαν, μόχθησαν και στήριξαν  το Κέντρο Καταρρακτών στις δύσκολες αλλά και τις εύκολες στιγμές είναι οι μόνοι που μπορούν να το βγάλουν από το τέλμα γιατί γνωρίζουν καλύτερα από όλους την λειτουργία του.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΑΒΗΣ

Πηγή: Εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s