ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΟΛΗ

βιβ2Το ιδανικό και το τέλειο είναι δύσκολο να επιτευχθούν. Μπορώ όμως να αναφερθώ σε κάποια χαρακτηριστικά γνωρίσματα που θα θελα η ιδανική για μένα πόλη να έχει.galliko-institouto

  1. Να είναι διαφορετική. Να έχει τη δική της προσωπικότητα, χωρίς να υποκύπτει σε πολιτικές κακής αντιγραφής και επανάληψης μοντέλων άλλων πόλεων.
  2. Να είναι πράσινη, φιλική δηλαδή για  το  περιβάλλον  και τους κατοίκους της, με υποδομές που θα καλυτερεύουν την ποιότητα ζωής και της καθημερινότητας τους.
  3. Να παρέχει ευκαιρίες απασχόλησης για τους δημότες της, μέσα από υποδομές που θα ευνοούν τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και την επιχειρηματικότητα.
  4. Να δίνει κίνητρα στους νέους της να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους αυτό που έχουν αυτοί ονειρευτεί για την πόλη τους.
  5. Να προωθεί μέσα από ερευνητικά κέντρα , τεχνολογικά πάρκα και πανεπιστημιακά ιδρύματα την καινοτομία και την έρευνα, τα οποία με τη σειρά τους θα βοηθούν στην ανάπτυξη των τοπικών παραγωγικών μονάδων.
  6. Να είναι μια πόλη που θα αναπτύσσει μια κοινωνία γνώσης και εξειδίκευσης του ανθρώπινου δυναμικού σε τομείς που οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξής της θα έχουν θέσει, στόχοι που θα έχουν τεθεί βάσει των ιδιαιτεροτήτων που κάνουν αυτήν την πόλη ιδιαίτερη και μοναδική.
  7. Να είναι μια πόλη ανταγωνιστική , όχι μόνο μέσα στα στενά όρια του κράτους της , αλλά και απέναντι στις διεθνείς προκλήσεις.
  8. Τέλος να είναι μια πόλη που μπορεί να αναγνωρίζει τα σημεία που μειονεκτεί, που δε μένει σε λάθη του παρελθόντος και που κοιτάζει στο μέλλον με γνώμονα την αειφορική της ανάπτυξη και τη συνεχή πάλη με τις περιφερειακές ανισότητες και τις πολιτικές που μετράνε περισσότερο το πολιτικό κόστος κάποιας δύσκολης απόφασης  και λιγότερο την ουσιαστική μακροπρόθεσμη ανάπτυξη μιας περιοχής .
  9. Γιαννακέ Ελευθερία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s