ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ….ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!!

ffg0011Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου σχετικά με την εισαγωγή στο μηχανογραφικό δελτίο του 2017 εννέα τμημάτων ΤΕΙ που είχαν καταργηθεί με το σχέδιο ‘’ΑΘΗΝΑ’’, επανέρχονται και πάλι εκτός όμως από το Πανεπιστήμιο της Έδεσσας και της Νάουσας.

Έτσι λοιπόν ήρθε στη μνήμη μου όλο εκείνο το σκηνικό που είχε στηθεί από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου, ο οποίος μέσα σε μια νύχτα μας πήρε το Πανεπιστήμιο μας, που με τόσο κόπο επιδιώξαμε και πετύχαμε την δημιουργία του στην πόλη μας. Κάποιοι θα βιαστούν να πουν ότι έλα βρε αδερφέ και τι έγινε δεν είχε και τόσους πολλούς φοιτητές και δεν ήταν και τόσο αναγκαίο για την πόλη. Αυτή η άποψη κατά την προσωπική μου γνώμη ήταν και είναι λανθασμένη.

Το τμήμα marketing, που είχαμε θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής με διάφορες μελέτες του, που θα μας βοηθούσαν να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα και όχι να πηγαίνουμε στα τυφλά, όπως κάνει η σημερινή Δημοτική Αρχή με αποσπασματικές λογικές.

Η Δημοτική Αρχή εκείνη την περίοδο παίρνοντας διαβεβαιώσεις παραμονής του Πανεπιστημίου ακόμη και από το Μέγαρο Μαξίμου σε επίσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί εκεί, επαναπαύθηκε και θεώρησε ότι το ζήτημα έληξε. Δυστυχώς γι’ αυτούς εκτός του ότι τους δούλεψαν κανονικότατα οι ομοϊδεάτες της Διοίκησης δούλεψαν και όλους εμάς τους πολίτες. Αυτό συνέβη γιατί η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος δεν κινητοποιήθηκαν και κατ’ επέκταση δεν κινητοποίησαν και τους πολίτες, να ξεσηκωθούν και να διαμαρτυρηθούν ενάντια σε αυτή την αδικία.

Φυσικά υπήρξαν και οι ανάλογες πιέσεις από την Αθήνα ώστε να μην γίνει τίποτα και να κλείσει αναίμακτα το θέμα του Πανεπιστημίου, όσο για την έκτακτη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο, αυτή ήταν για τα μάτια του κόσμου χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα τη στιγμή που όλα είχαν τελειώσει και οι αποφάσεις είχαν παρθεί.

Έρχομαι όμως στο σήμερα, καλώντας την Δημοτική Αρχή να κινητοποιηθεί και να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Υπουργό, καθώς υπάρχει πρόσφορο έδαφος και διάθεση για την επαναλειτουργία του στην Έδεσσα. Βέβαια στην πρόσφατη συνεδρίαση όταν αναφέρθηκε αυτό το ζήτημα από δημοτική σύμβουλο της αντιπολίτευσης ο δήμαρχος δεν γνώριζε ούτε το όνομα του νέου Υπουργού!!!! δεν γνωρίζω λοιπόν, αν υπάρχει όραμα από την πλευρά του Δημάρχου για την επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου ποιος ξέρει….ίσως να μην πιστεύει σε αυτό και να προτιμά την μιζέρια, που έχει οδηγηθεί η πόλη μας κατά τα τελευταία χρόνια.

 

ΘΩΜΑΣ Δ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s