ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΔΕΣΣΑΙΟΥ

Με καθυστέρηση μισού αιώνα, η σημερινή Δημοτική Αρχή…θυμήθηκε ότι πρέπει να αποδώσει φόρο τιμής, με τιμητική πλάκα σε όλους εκείνους τους Εδεσσαίους ανώνυμους και επώνυμους, που έδωσαν αγώνα ενάντια στην Δ.Ε.Η που ήθελε να εκμεταλλευτεί αυτό το φυσικό κάλος σε εκείνη την επίμαχη περίοδο.

Καλοδεχούμενη φυσικά η κίνηση αυτή, ως προς το περιεχόμενο της, καθώς αφενός θα τιμηθούν αυτοί που έδωσαν την μάχη για να παραμείνει αυτή η φυσική ομορφιά ως έχει και αφετέρου θα στείλει το μήνυμα στην νέα γενιά ότι όλα κατακτώνται με αγώνες.

Ωστόσο οι διοικούντες που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους για το κλείσιμο του κέντρου των <<καταρρακτών>>, αφού πρώτα το απαξίωσαν, το φόρτωσαν με ελλείμματα και υποχρεώσεις, που μετακύλησαν σε όλους εμάς τους δημότες, χωρίς ποτέ κανένας να λογοδοτήσει γι΄ αυτά τα χρέη και εν τέλει να το οδηγήσουν σε λύση και εκκαθάριση.

Ταυτόχρονα είναι οξύμωρο, η Δημοτική Αρχή να τιμά τους Εδεσσαίους για τους αγώνες που έδωσαν για τους καταρράκτες και την ίδια στιγμή τους εργαζόμενους που έδωσαν μάχη για να μην κλείσει το κέντρο να τους έχει σύρει στα δικαστήρια με μηνύσεις. Πραγματικά είναι αντιφατικό <<δεν μπορείς να είσαι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα>>.

Εν κατακλείδι διερωτώμαι εάν τους σημερινούς διοικούντες οι πολίτες θα τους <<τιμήσουν>> κάποτε με μια τιμητική πλακέτα ή θα τους κατατάξουν και αυτούς στο χρονοντούλαπο της τοπικής ιστορίας, ως τους ανθρώπους που έβαλαν ταφόπλακα σε ένα από τα σημεία ορόσημο για την Έδεσσα.

Δηλαδή τους Καταρράκτες της πόλης που άλλοι τιμούν στην δική τους μνήμη και άλλοι που τους <<τιμούν>> σύμφωνα με την δική τους…λογική!!!

 

 

 

ΘΩΜΑΣ Δ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s