ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

Στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης,δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της κρατικής χρηματοδότησης, με θέσπιση περισσοτέρων αντικειμενικών κριτηρίων (ορεινότητα, νησιωτικότητα) προκειμένου να προστατεύεται η βιωσιμότητα και η εύρυθμη λειτουργία των εν λόγω δήμων.

Ο Δήμος Έδεσσας αποτελεί έναν από τους 85 νησιωτικούς ορεινούς Δήμους, οι οποίοι ευεργετούνται από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της κρατικής επιχορήγησης με το ποσό των 428.400 ευρώ. Το χρηματικό ποσό προκύπτει από τον λογαριασμό τελών διαφήμισης 214.200 ευρώ και το λογαριασμό φόρου ζύθου 214.200 ευρώ.

Ο Δήμος Έδεσσας χαρακτηρίστηκε ορεινός, διότι τουλάχιστον το 50% των δημοτικών ενοτήτων (Δημοτική Ενότητα Βεγορίτιδας) χαρακτηρίζονται ως ορεινές στο μητρώο Δήμων, Κοινοτήτων και οικισμών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Φυσικά, η είδηση προκύπτει από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία του Δήμου να ενισχυθεί με 428.000 ευρώ τα οποία κατάφερε να πάρει λόγω της ένταξης των υπαλλήλων ΑΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ στο Δήμο.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, οι κακοδιαχειριστές της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΕ νυν δημοτική αρχή, ψευδώς υποστηρίζει ότι οι δημότες του Δήμου Έδεσσας δεν θα επιβαρυνθούν-ζημιωθούν από τις ενέργειες της, εκτός βέβαια εάν η αδιαφορία της για την δημοτική ενότητα Βεγορίτιδας και η επιλογή της να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης των υπαλλήλων από χρήματα που θα βελτίωναν σημαντικά την καθημερινότητα των κατοίκων της Βεγορίτιδας, κατά τους χειμερινούς μήνες, οφείλεται στην πεποίθηση ότι δεν ανήκουν στο Δήμο Έδεσσας.

Η Βεγορίτιδα για άλλη μια φόρα από πολιτική επιλογή αποτελεί τον φτωχό συγγενή του Δήμου μας. Φυσικά θα ήθελα να επισημάνω στους συμπολίτες μου στην Δημοτική Ενότητα Βεγορίτιδας που ήδη αναπολούν τις εποχές που η Βεγορίτιδα λειτουργούσε αυτόνομα και ανεξάρτητα  ότι ο Καλλικράτης δίνει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση, στρατηγικός σχεδιασμός, όραμα και αγωνιστικότητα. Η Βεγορίτιδα πρέπει να αντιδράσει εποικοδομητικά  και να επενδύσει   σε νέους ανθρώπους δημιουργικούς που να θέλουν να διαμορφώσουν το μέλλον του τόπου τους. Ο Δήμος Έδεσσας (Βεγορίτιδα και Έδεσσα) οφείλει να βγει από την απομόνωση και να ξαναγίνει μεγάλος όπως του αξίζει.

ΤΑΣΟΣ ΣΙΩΝΗΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s