Αναζητώντας την παιδεία στην καθημερινοτητα μας

Με τον αγώνα της Κυριακής 1/10 με την ΠΑΕ Λαγκαδά άνοιξε αυλαία ο Εδεσσαϊκός – η ομάδα της πόλης μας, όπου από φέτος αγωνίζεται και πάλι στην Γ Εθνική.

Το δημοτικό στάδιο «Φόρης Γέντζης» με αργό και σταθερό ρυθμό φαίνεται να αποκτά ξανά την αίγλη του παρελθόντος. Αυτό τουλάχιστον μαρτύρησε την Κυριακή η συνεχής και διακριτική παρουσία της αστυνομίας, η αυξημένη τιμή του εισιτηρίου που δικαιολογείται όχι μόνο από τα έξοδα της ομάδας που πρέπει να καλυφθούν που είναι φυσιολογικά αυξημένα αλλά και από την αντίστοιχη ποιότητα θεάματος. Καθώς επίσης και η πρωτοφανής συσσώρευση του κόσμου -φιλάθλων και οπαδών – που δυστυχώς δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν την νίκη άλλα έφυγαν από το γήπεδο με τη γεύση μιας έντιμης ισοπαλίας στα χείλη.

Η ισοπαλία , λοιπόν , αυτής της Κυριακής θα ξεχαστεί ίσως αρκετά εύκολα όπως άλλωστε και η κατάσταση που βρισκόταν το γήπεδο μετά τα 90 λεπτά αγώνα και τους εκατοντάδες ανθρώπους που φιλοξένησε. Μια κατάσταση επιεικά φρικτή!

Οι κερκίδες γεμάτες σκουπίδια αφού κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε να μαζέψει το δικό του σκουπίδι προσέχοντας το δημοτικό στάδιο που όλοι μας χρησιμοποιούμε εκτός από την λατρεμένη ομάδα της πόλης μας.

Το γεγονός αυτό , λοιπόν , μας κάνει να διερωτόμαστε μήπως απέχουμε ακόμα πολύ από την αθλητική παιδεία και επαγωγικά σκεπτόμενοι και την παιδεία που θα έπρεπε να έχει ένας ώριμος άνθρωπος όπου θα σέβεται και θα προστατεύει τους δημόσιους χώρους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s