ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ. ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

 

dentro

Αφορμή για την διατύπωση των παρακάτω σκέψεων, αποτέλεσε η αγωνία συμπολίτη μας για τη δημιουργία  ενός  καλαίσθητου αποτελέσματος από το στόλισμα της τοπικής επιχείρησης,  προκειμένου να δημιουργηθεί η κατάλληλη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Το στόλισμα των τοπικών επιχειρήσεων σε γιορτινό φόντο  πέρα από την εισαγωγή μας στο πνεύμα της γέννησης του θεανθρώπου, για τους επαγγελματίες παίζει ουσιαστικό ρόλο στην προώθηση των προϊόντων τους. Συγκεκριμένα πλήθος μελετών, έχει αποδείξει ότι η μουσική αλλά και η επιτηδευμένη διακόσμηση ενός επαγγελματικού χώρου έχει ως στόχο να χαλαρώσει τον πελάτη αλλά και να δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες, για τη σύναψη εμπορικών συναλλαγών.

Την αγωνία του επιχειρηματία  συμπολίτη μας, δεν φαίνεται να συμμερίζεται η δημοτική αρχή, που ακόμη, δεν έχει προχωρήσει στο χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης και δεν έχει δημοσιοποιήσει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, που ως  αφετηρία, έχει το ταυτόχρονο  άναμμα των φώτων των χριστουγέννων. Φυσικά, η δημοτική αρχή πρέπει να επιλέξει και άλλο χώρο, για το στήσιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αφού μετά τις παρεμβάσεις στην πλατεία ελευθερίας  η τοποθέτηση του για φέτος, μάλλον είναι αδύνατη.

Η δημοτική αρχή, δεν μπορεί να παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, αλλά έχει υποχρέωση σε συνεργασία των επαγγελματικών φορέων, να προωθήσει την τοπική οικονομία και να παράσχει την έμπρακτη στήριξη της στον επαγγελματικό κόσμο της πόλης. Η τοπική αγορά, πρέπει να αντιληφθεί και να προσαρμόσει το σχεδιασμό της, με βάση το γεγονός , ότι ανταγωνίστριες αγορές, είναι αυτές των γειτονικών πόλεων, έτσι λοιπόν, επιβάλλεται η δημιουργία ενός ισχυρού προφίλ, όπου μέσω της διαφήμισης να αναδεικνύονται οι  άριστες υπηρεσίες αλλά και η υπεραξία, της. Επίσης άμεσα, πρέπει να δοθεί λύση στη συγκοινωνιακή απομόνωση των δημοτικών κοινοτήτων, στην έλλειψη χώρων στάθμευσης, καθώς και στην έλλειψη εναλλακτικών τρόπων προσέγγισης του κέντρου (δίκτυο ποδηλατοδρόμων, ενοικιαζόμενων ποδηλάτων). Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο δήμος μας, αποτελεί χειμερινό τουριστικό προορισμό και ως εκ τούτου, θα πρέπει να είναι έτοιμος για να υποδεχτεί τους φιλοξενούμενους του, έχοντας θέσει υψηλά στάνταρ, αφού ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος.

Τέλος, όλοι μας πρέπει να στηρίξουμε τον επαγγελματία γείτονα, φίλο, συντοπίτη μας. Η τοπική επιχειρηματικότητα αποτελεί  κρίκο της αλυσίδας της τοπικής οικονομίας, όπου τα χρήματα που πληρώνουμε ξαναγυρίζουν στην περιοχή μας και σε μας.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ. ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ  ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

ΤΑΣΟΣ ΣΙΩΝΗΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s