ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2017-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2018 ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ¨ΜΕΡΙΣΜΑ¨

sonΦίλες και φίλοι, μέρες που είναι, το είδαμε και αυτό. Αντί του καταργημένου ή μειωμένου δώρου Χριστουγέννων και του επιδόματος ανεργίας που κάλυπταν τις αυξημένες οικογενειακές μας υποχρεώσεις των ημερών, πλέον με περισσό κομπασμό μας χορηγούνται ¨μερίσματα¨…κοινωνικά και νεανικότητας προς το παρόν και ποιος ξέρει ποιο ακόμα θα σκαρφιστούν προκειμένου να μας χειραγωγήσουν και να ελέγξουν  τις αντιδράσεις μας.

Για όλους εμάς που πιστέψαμε και μεγαλώσαμε με τη τόσο βαθιά δημοκρατική και συνάμα απλή αλήθεια  « Τα πολλά στους πολλούς και τα λίγα στους λίγους», φαντάζει εξαιρετικά αναξιοπρεπής και υποτιμητική, έστω και αν είναι αναγκαία η χορήγηση τους, σε αντιστάθμισμα της εξαθλίωσης που οδηγήθηκε η κοινωνία μας, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών της χώρας.

Δυστυχώς φέτος, η δεύτερη χρονιά χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος και η πρώτη του νεανικού, έγιναν κυρίαρχο θέμα στην καθημερινότητα μας και οι προυποθέσεις ένας γρίφος που πρέπει να λύσουμε, αφού για τους περισσότερους από εμάς, η είσπραξή του, ισοδυναμεί με το δικαίωμα μας να χαλαρώσουμε προσωρινά και με γιορτινή διάθεση να μπούμε στο κλίμα των ημερών.

Μικροδωράκια, λίγο κρασί για τις απαραίτητες ευχές, τρόφιμα και ζεστασιά με μέτρο, η υπόσχεση του  κάθε μερίσματος που αδιάντροπα μοιράζουν οι υποτακτικοί του παγκόσμιου οικονομικού κατεστημένου, επιβεβαιώνοντας την επικυριαρχία τους στις ζωές μας. Μέρισμα…αντίδωρο δηλαδή, για τις θυσίες που κάναμε στο βωμό της συμμόρφωσης στα μνημόνια, πετυχαίνοντας τους στόχους που μας  όρισαν, δούλοι και όχι αφεντικά στον τόπο μας, έτοιμοι-πλην απογυμνωμένοι- πλέον να υποδεχθούμε επενδυτές και ανάπτυξη.

Δεν  είναι δίκαιο για κανέναν, δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε, δεν είναι αυτό που μας πρέπει. Θέλουμε τη ζωή μας ολόκληρη και όχι μέρισμά της. Σεβασμό ,δουλειά και αξιοπρεπείς μισθούς για να κερδίσουμε  τη χαμένη μας αυτοεκτίμηση και μετά ξέρουμε πώς να πορευτούμε, πώς να αγκαλιάσουμε την οικογένειά μας και πώς να γιορτάζουμε όλοι μαζί τέτοιες μέρες.

Ευχή από καρδιάς να μην χρειαστούμε ξανά, κανένα  εξευτελιστικό κοινωνικό ή όποιο άλλο αναδιανεμητικό μέρισμα και να πορευόμαστε με την ασφάλεια που παρέχει στους πολίτες του, ένα σοβαρό κράτος πρόνοιας και στήριξης των ευπαθών του ομάδων.

Χρόνια Πολλά, Χρόνια Καλά, Χρόνια Ευτυχισμένα, με τους δικούς σας ανθρώπους κοντά σας και πάντα με αγάπη!

Καλά Χριστούγεννα και το νέο έτος 2018 να είναι η αφετηρία της ζωής που μας αξίζει.

ΣΟΝΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s