Στην διοίκηση του Δήμου Έδεσσας κυριαρχούν αλαζονικές συμπεριφορές

ΦΩΤΟ ΓΙΑΝΝΟΥΌταν οι Θεσμοί υποτιμούνται από τον ίδιο τον ασκούντα την διοίκηση, όταν κυριαρχούν αλαζονικές συμπεριφορές κατά την άσκησή της, όταν οι συμπεριφορές, συνοδεύονται από κραυγές απέλπιδος αγωνίας για να μην ακουστεί ο «κάποιος» που έχει διαφορετική τεκμηριωμένη θέση από αυτή του «αλάθητου» άρχοντα, και μάλιστα μεσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τότε έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν.
Η εγωκεντρικότητα που διακατέχει την σημερινή δημοτική αρχή και τον επικεφαλή της, εκδηλώνεται με αρνητική στάση που αγγίζει ακόμη και τα όρια μιας αλαζονικής τακτικής απέναντι σε όσους έχουν διαφορετική άποψη και το θάρρος της γνώμης να εκφραστούν ελεύθερα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Αδιάψευστος μάρτυρας τα όσα συνέβησαν σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, με την αναφορά μου στους οικιστές του παλαιού Αγίου Αθανασίου, οι οποίοι φυσικά επειδή δεν τυγχάνουν τοπικοί ψηφοφόροι, απαξιώνονται ως άνθρωποι και ως πολίτες. Όμως τα πρόσωπά αυτά τίμησαν και τιμούν την περιοχή μας με το να επιλέξουν να οικήσουν εδώ, αποτελώντας ένα τμήμα του εσωτερικού τουρισμού στο δήμο και στο Νομό μας.
Το πρόβλημα της από πολλά χρόνια ελλιπούς υδροδότησης αλλά και κυρίως της χειριστης ποιότητας πόσιμου νερού, έπρεπε να θιγεί, ως σημείο πολιτισμού ενός χειμερινού τουριστικού προορισμού, αλλά και επειδή αποτελεί ευθύνη όλων μας απέναντι στη δημόσια υγεία. Ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής απαξίωσε επανειλημμένα ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν αποδέχθηκε την πρόταση έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ., με την παρουσία των ενδιαφερομένων οικιστων, ώστε να υπάρχει μία πλήρης σφαιρική και αντικειμενική ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων. Δεν θα συνταχθώ ούτε με τη θέση, ούτε με την τακτική του.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
Στη προκειμένη περίπτωση ακολούθησε και εδώ, δυστυχώς, την πάγια και αυτόβουλη προσφιλή ττακτική που τον χαρακτηρίζει. Κατόρθωσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους εργαζόμενους και στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος γενικότερα, το οποίο θα έπρεπε να λειτουργεί σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες που απορρέουν από τον Καταστατικό ίδρυσής του.
Η απαξίωση και καταστρατήγηση των κανόνων αυτών, έχει ως συνέπεια την απαξίωση του ρόλου του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης. Ταυτόχρονα η τακτική αυτή, που ορισμένες φορές προσωποποιείται και στους εργαζομένους του Ιδρύματος, έχει ως αποτέλεσμα να σύρονται σε δικαστικές διαμάχες, λόγω λήψης δυσμενών αποφάσεων σε βάρος τους, σχετιζόμενες με βλαπτικές εργασιακές τους μεταβολές.
Εκτός των άλλων, η διεύθυνση του Ιδρύματος, ασκείται κατά μη νομότυπο, σύμφωνα με το ισχύον Καταστατικό Ίδρυσης και λειτουργίας του, τρόπο, από «εθελοντές διευθυντές», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία του και με αποτέλεσμα την μηδαμινή χρηματοδότησή του. Επί πλέον είναι επιεικώς απαράδεκτος ο εμπαιγμός των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία επανειλημμένα ζήτησαν την αναλυτική συζήτηση του θέματος, αφού η υπόθεση γηροκομείου δεν είναι κάτι αποκομμένο από την καθημερινή Εδεσσαϊκή πραγματικότητα.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΝΑΒΟΥΡΓΕΙΟ
Η πρόταση χρηματοδότησης για το εγκαταλελειμμένο Κανναβουργείο, που ήρθε σαν θέμα σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε ως κύριο άξονα, σύμφωνα με την πληροφόρησή μου, προτάσεις και μελέτες που κατατέθηκαν παλαιότερα και επανειλημμένα, για το συγκεκριμένο σκοπό. Ίδια και απαράλλαχτη πρόταση με παλαιότερες κατ επανάληψη προτάσεις. Τί αλλάζει; Τίποτα.
Και δεν αντιλαμβάνομαι πώς θα πάρει ο Δήμος την χρηματοδότηση, για την οποιαδήποτε μελλοντική χρήση επικαλείται, όταν ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το καθεστώς με τον πρώην επιχειρηματία; Όταν δεν έχει διασφαλιστεί η κύρια πρόσβαση από την πλευρά του δρόμου, που είναι ιδιοκτησία της ΔΕΗ, και όταν ο νυν δρόμος είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση; Δεν αντιλαμβάνομαι πώς επί πολλοστή φορά ζητείται χρηματοδότηση για ένα χώρο, για τον οποίο έχουν παλαιότερα ληφθεί αρκετά χρήματα, για συντήρηση και λειτουργία του εξοπλισμού του (μηχανήματα, εργοστάσιο κλπ), και δεν έγινε απολύτως τίποτα, εγκαταλειποντας τα στην τύχη τους; Το ίδιο δεν έγινε και με τις κατασκηνώσεις Σωτήρα; Ακόμα παίρνουμε απάντηση για το ποιος ευθύνεται!
Δυστυχώς ο επικεφαλής της νυν Δημοτικής Αρχής, δεν ανέχεται καμία άποψη και κριτική. Δεν έχει καταλάβει ότι είναι υποχρέωση των Δημοτικών Συμβούλων να ρωτάνε, να ζητούν απαντήσεις, να προτείνουν λύσεις και όπου χρειάζεται να ασκούν κριτική. Η έπαρσή του, είναι τόσο μεγάλη που προσπαθεί να υποτιμήσει τη νοημοσύνη μας. Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι ιδιοκτησία του, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν είμαστε χειροκροτητές του, και η πόλη της Έδεσσας, ό Δήμος Έδεσσας δεν είναι κτήμα του.
Εάν κάποιοι στην αυτοδιοίκηση πιστεύουν ότι μπορούν να φέρνουν θέματα στο Δ.Σ, με παγιωμένη τακτική της υποχρεωτικής ψήφισής τους, χωρίς ποτέ οι υπεύθυνοι να δίνουν αργότερα λογαριασμό στον Εδεσσαϊκό λαό, τότε ορθά πιστεύω πως τέτοιες κινήσεις από την πλευρά τους είναι μόνο για το “φαίνεσθε” και όχι για το αποτέλεσμα, οδηγούμενες ουσιαστικά σε αποτυχία.
Οι άναρθρες κραυγές από τον «πρώτο δημότη» της Έδεσσας στον χώρο του δημοτικού συμβουλίου, με ανυπόστατες αιτιολογίες, υπεκφυγές και ειρωνείες όπως πολλάκις συμβαίνει, αποκρύπτουν την αδυναμία απαντήσεων, αλλά και δεν αρμόζουν σε ένα τέτοιο Υψηλό Θεσμό.
Η συμπεριφορά του τόσο απέναντι σε εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους όσο και σε πολίτες του Δήμου μας αγγίζει τα όρια αλαζονείας και απαξίωσης αφού όποιος δεν συντάσσεται με τις απόψεις του, στοχοποιείται με μεθόδους και πρακτικές οι οποίες ανήκουν στο παρελθόν.
Ο θεσμός, η Έδεσσα, ο Δήμος μας αξίζει και μπορεί κάτι καλύτερο.

ΤΑΜΒΙΣΚΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s