ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ Κ. ΓΙΑΝΝΟΥ ΤΟ Δ.Σ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΡΕΝΑ

ΓΙΑΝΝΟΥ ΔΗΜ.Η Δημοτική Αρχή λόγω των αδέξιων πολιτικών της χειρισμών σε μείζονα ζητήματα που ταλανίζουν την πόλη μας δίνει το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να την πιέζει πολιτικά αναδεικνύοντας τις αδυναμίες της. Έτσι επιτελεί τον ρόλο της θεσμικά κάνοντας πολιτικές τοποθετήσεις με επιχειρήματα περιμένοντας ουσιαστικές απαντήσεις από τον Δήμαρχο. Ο κ. Γιάννου όμως κατά την προσφιλή του τακτική όταν στριμώχνεται πολιτικά, εξαιτίας της ένδειας των επιχειρημάτων του αποκρούει την μπάλα στην εξέδρα και επιδίδεται πότε σε κυνήγι μαγισσών και πότε με οξύτατους προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Στη περασμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιτέθηκε φραστικά για πολλοστή φορά στην άλλοτε στενή του συνεργάτη ανεξάρτητη πλέον Δημοτική Σύμβουλο κ. Ταμβίσκου. Στην απέλπιδα προσπάθεια του ο κ. Γιάννου να πλήξει την πολιτική του αντίπαλο απαντώντας στις αιτιάσεις που πραγματοποίησε η πρώτη σε προηγούμενο συμβούλιο της αντέτεινε χαρακτηριστικά: <<Έχω ράμματα για την γούνα σου>>. Ακόμα περισσότερο είχε οξύνει το κλίμα και ο κ. Μουράτογλου σε προηγούμενη συνεδρίαση όπου σε αρκετά έντονο ύφος της ανέφερε: << Ξανά μίλα και θα δεις>>!!!

Πραγματικά αναρωτιέμαι αν αντιλαμβάνεται η Δημοτική Αρχή που οδηγεί την πολιτική ζωή του τόπου; Με αποκλειστική ευθύνη των Διοικούντων το αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι οδηγείται στην απαξίωση από την κοινωνία και ιδιαίτερα από τους νέους ανθρώπους. Και αυτό γιατί όταν οι πολίτες βλέπουν τους τοπικούς άρχοντες να ασεβούν στους θεσμούς πώς να έχουν εμπιστοσύνη μετά στην αυτοδιοίκηση που αποτελεί κατεξοχήν κοινό τόπο συναίνεσης; Ο κ. Δήμαρχος ως δημόσιο πρόσωπο οφείλει να δέχεται την κριτική όσο σκληρή και αν είναι όσο και αν δεν του αρέσει χωρίς να απαντά με εκφράσεις που δεν τιμούν τον θεσμικό του ρόλο και πρέπει να είναι ενωτικός και όχι διχαστικός. Ακόμα ο Πρόεδρος του Δ.Σ πότε επιτέλους θα επιβάλει την τάξη και θα μετεξελιχθεί από Πρόεδρος της πλειοψηφίας σε Πρόεδρο όλων των συμβούλων;

Είναι αντιληπτό της πάσης ότι μεταξύ όλων των άλλων πολιτικών της αποτυχιών, η Δημοτική Αρχή μετρά ακόμα μια, αυτή της διολίσθησης του αυτοδιοικητικού λόγου. Έτσι έχει αρχίσει να χάνει τον έλεγχο υπό των φόβο απώλειας της εξουσίας στις επόμενες εκλογές και επιτίθεται φραστικά σε όποιον διαφωνεί με τις πολιτικές της με κραυγές και ακραία ρητορική.

Συμπερασματικά ως ενεργός πολίτης αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω σε όλους τους τόνους τη θεσμική εκτροπή που συντελείται και να εκφράσω τον έντονο προβληματισμό και αποτροπιασμό για το που οδηγείται η πόλη μας. Ας μην επιτρέψουμε άλλο σε αυτή τη Διοίκηση να κάνει ότι θέλει δεν αξίζει για την ποιότητα και το ήθος των πολιτών αυτής της πόλης να διοικεί αυτή η παράταξη. Αξίζουμε καλύτερα. Ευελπιστώ αν ξανά συμβεί ανάλογο περιστατικό σε οποιονδήποτε σύμβουλο η αντιπολίτευση να αποχωρήσει σύσσωμη και να καταδικάσει το γεγονός. Ας μην δώσουμε άλλο χώρο και πολιτικό άλλοθι σε αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν το Δημοτικό Συμβούλιο σε <<Αρένα>> . Τέλος ως πότε θα ανεχόμαστε αυτό το θεσμικό παραλήρημα του Δημάρχου; Ενεργοποίηση χθες για να απομονώσουμε τέτοια φαινόμενα ως κοινωνία.

 

ΘΩΜΑΣ Δ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s