Οι μνηστήρες της Πηνελόπης πολλοί άλλα οι πολιτικές επιλογές δύο.

dimarxio2014

Σε  άρθρο γνωστής ηλεκτρονικής εφημερίδας με τίτλο «Η Πηνελόπη μία οι μνηστήρες πολλοί» γίνεται αναφορά για τις διεργασίες, τις ζυμώσεις, αλλά και τα πρόσωπα που πρόκειται να διεκδικήσουν το δημαρχιακό θώκο.

Πράγματι, οι μνηστήρες είναι πολλοί ίσως και κάποιοι να μην αναφέρονται στο άρθρο. Ταυτόχρονα ο αρθρογράφος  κάνει  μια εκτενή ανάλυση των δεδομένων βασιζόμενος σε μικροπαραγοντισμούς και μικροπολιτικές αναλύσεις παλαιοκομματικού τύπου που έχουν σαν βάση το σημερινό δημαρχιοκεντρικό σύστημα που παραμορφώνει την βούληση των Δημοτών και καθιστά τον Δήμο «ιδιοκτησία» του εκάστοτε Δημάρχου.

Το ζητούμενο του νέου Καλλικράτη είναι η πολυφωνία, ο πλουραλισμός απόψεων, η συμμετοχή του πολίτη στο κέντρο λήψεων των αποφάσεων.

Η πολυφωνία όμως στο Δήμο μας  δεν προκύπτει από την πολυδιάσπαση του προοδευτικού χώρου. Μια πολυδιάσπαση από πρόσωπα στα οποία κυριαρχεί η ιδιοτέλεια και έχουν ως εφαλτήριο την ματαιοδοξία.

Πρώτη επιλογή στο Δήμο μας είναι να βάλουμε τέλος στην συντήρηση, την ξενοφοβία, την εσωστρέφεια, τον αρρωστημένο τοπικισμό.

Πρώτη επιλογή για τον Δήμο μας είναι η πλατιά συστράτευση και  διαμόρφωση ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου  βασισμένου στον πολιτικό διάλογο μακριά από διαπληκτισμούς, και αφορισμούς που βασίζονται στην ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών.

Επιβάλλεται λοιπόν, η διαμόρφωση ενός σύγχρονου αυτοδιοικητικού   προγράμματος από ανθρώπους νέας αντίληψης για την αυτοδιοίκηση όπου η ουσιαστική επιλογή στο πρόσωπο θα εστιάζεται στην στράτευση του , προκειμένου να υλοποιηθεί το εν λόγω πρόγραμμα.

Σημαντική επίσης είναι η επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν την δημοτική παράταξη με στόχο την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της περιοχής. Όποιος λοιπόν τοποθετεί τον εαυτό του στον προοδευτικό χώρο και έχει ως όραμα την αναδημιουργία του, πρέπει να συμβάλει προωθώντας την σύνθεση ενώνοντας τις ζωντανές δημιουργικές δυνάμεις, γκρεμίζοντας τα προσωποπαγή σχήματα και μαγαζάκια που μόνο ζημία μπορούν να προκαλέσουν στο χώρο.

Το ερώτημα  λοιπόν που πρέπει να απαντηθεί  δεν είναι το πρόσωπο άλλα  η πολιτική που θα εκφραστεί από την κατάκτηση της Πηνελόπης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s