Φυσικό αέριο η διεκδίκηση και ο αναπτυξιακός στρατηγικός σχεδιασμός

 

Είναι κοινή πεποίθηση μεταξύ των πολιτών της Έδεσσας ότι μια από τις πιο επιτυχημένες υπηρεσίες του Δήμου μας ίσως η πιο επιτυχημένη αποτελεί το γραφείο τύπου. Έτσι λοιπόν θα θέλαμε να σχολιάσουμε την τελευταία δημοσίευση που αφορά τις ενέργειες που έκανε ο Δήμος προκειμένου να αποκτήσει η πόλη μας φυσικό αέριο.

Πράγματι το θέμα του φυσικού αερίου συζητήθηκε πριν τρεις μήνες στις 18/12/2017. Το θέμα άνοιξε μετά από ερώτηση της αντιπολίτευσης ενώ ο εισηγητής της διοίκησης φαινόταν  απελπιστικά μόνος και αιθεροβάμων. Η πρόταση του για δημιουργία επιτροπής διεκδίκησης απαξιώνεται και διαβάλλεται  από τον ίδιο τον Δήμαρχο του Μουράτογλου όπως περήφανα αυτοαποκαλείται, αφού ο Δήμαρχος θεωρεί ότι η διεκδίκηση αφορά τον εμπορικό σύλλογο και το επιμελητήριο δηλαδή τους επιχειρηματίες  και όχι τον Δήμο. Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη  διατυμπανίζει ότι στηρίζει το  επιχειρείν και την ανάπτυξη!!!

Επίσης ο κ. Μουράτογλου  στην τοποθέτηση του, υποστηρίζει ότι όλα είναι προγραμματισμένα και ότι η Έδεσσα θα πάρει αέριο σε τρίτη φάση είτε διεκδικήσουμε είτε όχι. (βίντεο της συνεδρίασης υπάρχει σε γνωστή τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα).

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η εάν η Έδεσσα αποκτήσει φυσικό αέριο αυτό θα  οφείλεται:

Kατά  πρώτον  στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η οποία    στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης  για το έργο του ΤΑΠ το 2016, το ΥΠΕΝ διεκδίκησε και διασφάλισε 3 επί πλέον εξόδους, σε έναν προηγουμένως κλειστό αγωγό–transit, εκ των οποίων η μία τοποθετείται στο Άσπρο της Σκύδρας στο νομό Πέλλας προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα διασύνδεσης στο μέλλον, ενώ   κατάφερε και να αυξήσει το μέγεθος των αντισταθμιστικών παροχών του ΤΑΠ για τις τοπικές κοινωνίες από 10εκ. σε 32εκ εκατ. Ευρώ.

Κατά δεύτερον στους υπερδραστήριους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας. Οι οποίοι στην ουσία δεν αφήνουν καμία αναπτυξιακή προοπτική να πάει χαμένη και οδηγούν τις εξελίξεις πιέζοντας τους αυτοδιοικητικούς να δράσουν.

Επειδή τίποτε δεν χαρίζεται ο Δήμος Έδεσσας πέρα από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα πρέπει να διεκδικήσει όχι μόνο, την  αύξηση των αντισταθμιστικών παροχών από την διέλευση του ΤΑΡ, όχι μόνο την σύνδεση με το φυσικό αέριο αλλά και την εξασφάλιση χαμηλής τιμής.

Κύριοι η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω διότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει στην ψυχή του λαού και κρατάει ζωντανή την ιδέα  της διεκδίκησης, της δίκαιης ανάπτυξης, του στρατηγικού σχεδιασμού, και της ανοικοδόμησης ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s