ΚΤΗΡΙΟ ΚΟΥΦΑΡΙ…ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!

 

Ποιο κτήριο είναι αυτό; Μα φυσικά αυτό που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του αύλειου χώρου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας ¨ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΙΖΟΣ¨ με τίτλο έργου  <<Προσθήκη αιθουσών στο 1ο δημοτικό σχολείο Έδεσσας>>, το οποίο έπρεπε να έχει αποπερατωθεί και παραδοθεί από την τότε Νομαρχία Πέλλας(σημερινή Π.Ε. Πέλλας) στην εν λόγω εκπαιδευτική κοινότητα για την εξυπηρέτηση των αναγκών της.

Αν εξαιρέσουμε τα δυο χρόνια που είχε μπλοκαριστεί το έργο εξαιτίας αρχαιολογικών διαδικασιών όλα τα υπόλοιπα χρόνια αφέθηκε στη τύχη του. Στο στάδιο όμως όπου σταμάτησε η αρχική του ανέγερση προ δεκαετίας περίπου (σκελετοποίηση-τοιχοποιία) και αφού αφαιρέθηκε η προσθήκη και δεύτερου ορόφου όπως ήταν οι αρχικές προβλέψεις το έργο εν τέλει έμεινε ημιτελές μέχρι και σήμερα.

Το σήμερα μας βρίσκει το κτήριο αυτό να έχει μετατραπεί σε ένα σκουπιδότοπο – κατοικία αδέσποτων ζώων σε μια περιοχή στολίδι της πόλης μας όπου βρίσκεται πλησίον του αναψυκτηρίου ¨Ψηλός Βράχος¨. Εικόνες και καταστάσεις δηλαδή επικίνδυνες για το εκπαιδευτικό έργο και εν γένει για ολόκληρο τον περιβάλλοντα χώρο της γειτονιάς. Εις μάτην λοιπόν γονείς, εκπαιδευτικό προσωπικό και μαθητές περιμένουν καρτερικά πάνω από μια δεκαετία την ολοκλήρωση του έργου με απώτερο στόχο την βελτίωση των εκπαιδευτικών συνθηκών.

Σε όλο το μήκος του <<φρυδιού>> της πόλης συναντάμε ένα πρόβλημα στέγασης νηπίων. Θα ήταν λοιπόν πολύ ωφέλιμο μια από τις τρείς αίθουσες –του κτηρίου προσθήκης- να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση ενός τμήματος νηπίων γιατί όχι; Έτσι δεν θα μεταφέρονται τα νήπια σε τόσο μακρινή (και επικίνδυνη) απόσταση, δηλαδή αυτής που πραγματοποιούν σήμερα στο βρεφονηπιακό σταθμό απέναντι από το 2ο Γυμνάσιο Έδεσσας στην είσοδο της πόλης.

Επίσης και το 9ο Δημοτικό Σχολείο (περιοχή ΣΜΑΡΕΚΑ) δεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ ενώ ήταν μελετητικά ώριμο χάνοντας το μέσα από τα χέρια της η Δημοτική Αρχή Έδεσσας μη θέλοντας να <<χαλάσει>> τις τότε αγαστές σχέσεις πολιτικής φιλίας με τον τότε Αντιπεριφερειάρχη. Επέτρεψε έτσι ανερυθρίαστα να ενταχθεί ένα άλλο σχολείο στο ΕΣΠΑ στα Γιαννιτσά. Όσο για το θέμα της στέγασης των νηπίων δεν δόθηκε μέχρι σήμερα καμία απολύτως λύση. Ούτε νέο οικόπεδο βρέθηκε, ούτε φυσικά ανεγέρθηκε κάποιο νέο νηπιαγωγείο.

Με δυο λόγια είναι απορίας άξιον γιατί λοιπόν η ολοκλήρωση του έργου της προσθήκης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο δεν υλοποιήθηκε ποτέ, ακόμη και με ιδίους πόρους του Δήμου; Συνεχίζει έτσι να αποτελεί για την περιοχή ένα κτήριο κουφάρι. Εύλογα λοιπόν προκύπτουν ερωτήματα: Γιατί τόση πολιτική αδιαφορία και  αδράνεια από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής; Γιατί τέτοια μεμψιμοιρία διεκδίκησης έργων υποδομής ζωτικής σημασίας για την πόλη μας; Πότε επιτέλους ο κ. Γιάννου θα ορθώσει το πολιτικό του ανάστημα και θα ζητήσει-απαιτήσει για την πόλη μας ότι πραγματικά της ανήκει-αξίζει; Τέλος ως πότε οι διοικούντες θα είναι παρακολούθημα των εξελίξεων και όχι πρωταγωνιστές του αύριο;

 

ΘΩΜΑΣ Δ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s