Η ανισότητα στον εργασιακό χώρο ζει και βασιλεύει!

 

paulidisΘέλει πολλή δουλειά για να γυρίσει ο μύλος και η ισότητα των δύο φύλων να γίνει πραγματικότητα. Η είσοδος των γυναικών τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας έχει δώσει παγκοσμίως την ψευδή αίσθηση πως οι γυναίκες πλέον τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης σε σχέση με τον ανδρικό πληθυσμό στον εργασιακό χώρο. Ισχύει όμως αυτό;

Η παρακάτω αγγελία μπορεί να μας δώσει την απάντηση. Η τυπικά θεσμοθετημένη ισότητα καταρρίπτεται ως χάρτινος πύργος. Ο συντάκτης της αγγελίας δεν αφήνει καν την ψευδαίσθηση ότι άνδρες και γυναίκες θα αντιμετωπιστούν ισότιμα μετά την παραλαβή των βιογραφικών. Μια απόφοιτη πτυχιούχος μηχανικός του πολυτεχνείου έστω και άριστη βρίσκει μπροστά της το τείχος των διακρίσεων. Οι διακρίσεις σε βάρος μας, γυναίκα και εγώ δηλώνω περήφανα, έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας περνώντας πλέον δυστυχώς πολλές φόρες απαρατήρητες.

Ήρθε άραγε η ώρα να αλλάξει αυτή η κατάσταση; Δεν νομίζετε κύριε Παυλίδη; Ήρθε άραγε η ώρα οι γυναίκες να αφοσιώνονται στη δουλειά που τους αρέσει και να διαπρέπουν εκεί και όχι σε οποίες θέσεις απλά μας επιτρέπουν οι άντρες – συχνά κατώτερες και υποτιμημένες. Άλλωστε , έχει αποδειχθεί ότι τα καταφέρνουμε το ίδιο καλά , ισορροπώντας μάλιστα οικογένεια και δουλειά.

Ζητάμε σαφέστατα αυτά που μας ανήκουν και με κόπο υπερασπιζόμαστε μια θέση στον ήλιο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s