Ο Δήμαρχος Έδεσσας με ανάρτηση του σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης στην ουσία βάλει κατά της γυναικείας αξιοπρέπειας.

screenshot_20190115-104003Σήμερα, 15 Ιανουαρίου, το γυναικείο κίνημα της Ελλάδας τιμά τη μνήμη της Καλλιρρόης Πάρρεν μιας σπουδαίας πρωτοπόρου αγωνίστριας που συνέδεσε τη ζωή της με τους αγώνες των γυναικών για την πνευματική και πολιτική τους χειραφέτηση.

Η Καλλιρρόη Πάρρεν, εκδότρια και συγγραφέας, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατοχύρωση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι των γυναικών. Ένα δικαίωμα που σήμερα είναι αδιαπραγμάτευτο και ενισχύει την αξιοπρέπεια των γυναικών αφού αποτελεί όπλο προκειμένου να υπερασπίσουν τον εαυτό τους και να κερδίσουν το σεβασμό.

Oι αγώνες που έδωσαν αυτές οι γυναίκες δεν ήταν για να αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα σεξουαλικής ικανοποίησης αλλά για να κερδίσουν τον έρωτα, τον σεβασμό, την αξιοπρέπεια.

Μια αξιοπρέπεια που καταρρακώθηκε από την πρόσφατη ανάρτηση του Δημάρχου Έδεσσας με αφορμή τον πολύωρο αγώνα για τον αποχιονισμό του δήμου μας.

Ναι κύριε Δήμαρχε η λέξη “γκόμενα“ θίγει κάθε αξιοπρεπή γυναίκα διότι η παραπάνω λέξη έχει ταυτιστεί  με το εφήμερο και το περιστασιακό και δεν έχει καμία σχέση με τον σεβασμό και την τρυφερότητα. Συνήθως αναφέρεται σε έναν άνθρωπο που δεν του δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή, ούτε έχουμε κάποιο συναίσθημα για αυτόν και τον χρησιμοποιούμε μόνο για τις σεξουαλικές μας ορμές.

Κι αν κάποιοι τρέξουν να δικαιολογήσουν και να πουν «Σιγά μωρέ μια λέξη είναι, γιατί το κάνουμε θέμα»; Κι όμως, δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Ή μάλλον, είναι έτσι απλά τα πράγματα. Οι χιλιάδες σκέψεις που κάνουμε καθημερινά, αποτελούνται από λέξεις, οι σκέψεις αυτές γίνονται συναισθήματα και τα συναισθήματα συμπεριφορές. Όταν, λοιπόν, χρησιμοποιείς μια λέξη  που έχει αρνητική χροιά, αρνητική θα είναι η σκέψη σου για εκείνον που την χρησιμοποιείς, αρνητικό θα είναι το συναίσθημα και αντίστοιχα η συμπεριφορά σου απέναντι του.

Κύριε Δήμαρχε, οφείλετε  να επανορθώσετε για το λεκτικό σας ατόπημα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s