Ημιτελής ο σχεδιασμός για την πρόσβαση στο αθλητικό κέντρο πασά τσαίρ.

Στην περιοχή του πασά τσαιρ λειτουργεί εδώ και χρόνια ένα αθλητικό κέντρο το οποίο βρίσκεται σε μια φανταστική τοποθεσία αφού περιβάλλεται από πλατάνια, άφθονο πράσινο και τρεχούμενο νερό.

Δυστυχώς, όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε ασφαλής πρόσβαση στο αθλητικό κέντρο για τους πεζούς και τους ποδηλάτες,  αφού για να το προσεγγίσεις, έπρεπε να διασχίσεις κάθετα την εθνική οδό Έδεσσας –Φλώρινας ή να κινηθείς κατά μήκος της σε υποτυπώδη πεζοδρόμια. Έτσι λοιπόν αντί το πασά τσαιρ να αποτελεί αθλητική κυψέλη για την νεολαία της Έδεσσας οδηγήθηκε σε μαρασμό και υπολειτουργία αφού για την ασφαλή πρόσβαση έπρεπε να χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητο σου.

Η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του νέου σταδίου, αλλά κυρίως η συζήτηση για τα μειονεκτήματα της μεταφοράς του,  έφερε στην επιφάνεια το θέμα της ασφαλής μετακίνησης των πολιτών προς το  αθλητικό κέντρο.

Ο Δήμος Έδεσσας προκειμένου να δώσει λύση επί του θέματος προχώρησε στο αυτονόητο, να διανοίξει  την παραποτάμια διαδρομή από την δεξιά πλευρά της κοίτης του Εδεσσαίου, από το Κιουπρί ως την είσοδο του πασά τσαιρ. Ένα έργο που η δρομολόγηση του είναι θετική (αν και άργησε τουλάχιστον μια δεκαετία) αφού με τις κατάλληλες παρεμβάσεις  θα αποτελέσει την κύρια διαδρομή περιπάτου, ποδηλασίας και πεζοπορίας .

Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός στην ασφαλή  προσέγγιση του αθλητικού κέντρου πρέπει να περιλαμβάνει και μια πεζογέφυρα στον ύψος των οδών Αγκύρας ή Νικομήδειας όπου και η υψομετρική διάφορα βοηθάει στην υλοποίηση της.

Επίσης, απαιτείται αφού τοποθετηθεί η κατάλληλη περίφραξη να γίνει διελεύσιμο,  για πεζούς και ποδηλάτες το φράγμα της ΔΕΗ ώστε, να υπάρχει εύκολη πρόσβαση στο αθλητικό κέντρο για τους κατοίκους της Σμαρέκα.

Τέλος, η διάνοιξη της διαδρομής  στην  αριστερή  πλευρά του Εδεσσαίου ποταμού θα δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη παραποτάμια κυκλική  διαδρομή από και προς το αθλητικό κέντρο.  Να υπενθυμίσουμε ότι η παραποτάμια διαδρομή στα αριστερά της κοίτης του Εδεσσαίου είναι ήδη στρωμένη με αδρανή υλικά και το μόνο που απαιτείται είναι ο καθαρισμός της, από την υπηρεσία πρασίνου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s